Vähän tuli joo tumma paahto... Mutta makuunhan se ei vaikuta ja nämä olivat oikein hyvä :-) Kannattaa antaa jäähtyä kunnolla niin saa helpommin leikattua...
5 dl vettä
reilu 1/4 dl siirappia
1½ tl suolaa
4 dl mysliä
1 pss kuivahiivaa
hiivaleipäjauhoja
½ dl öljyä
Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi ja sekoita siihen siirappi, suola ja myslit. Sekoita kuivahiiva osaan hiivaleipäjauhoja ja alusta jauhoseos taikinaan. Alusta taikina valmiiksi hiivaleipäjauhoilla ja lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota noin puoli tuntia, leivo kaksi leipää ja kohota vielä pellillä leivinpaperin päällä. Paista uunissa n. puoli tuntia 225 asteen lämmössä.. Lämpötilan voi laskea vaikka puolessa välissä 175:een, jos ei halua noin tummaa paahtoa kuin näissä..
Kommentit